LajmeMaqedoniTopLajm

Filipçe: Menaxhimi i pandemisë vetëm me qasje multispektrale, i rëndësishëm bashkëpunimi

Venko Filipce thotë se mënyra për ta menaxhuar pandeminë është menaxhimi multispektral dhe bashkëpunimi me publikun midis institucioneve. Ai këtë e ka potencuar nëpërmjet një postimi në Facebook :

“Kriza e koronavirusit ka treguar se ajo mund të menaxhohet vetëm në një mënyrë që do të thotë qasje multispektrale dhe menaxhim multispektral, jo vetëm në vendin tonë, por edhe në shumë vende të botës. Në fjalimin e sotëm në Forumin e organizuar nga Qendra Koordinuese Euro-Atlantike e NATO-s për Reagimin e Fatkeqësive (EADRCC) dhe Qendra për Menaxhimin e Krizave (CMC), theksova rëndësinë e pjesëmarrjes dhe organizimit të sistemeve dhe institucioneve të shumta eksperte, globale dhe vendore, thelbësore në njëra-tjetrën bashkëpunimi dhe shkëmbimi i të dhënave si një faktor kryesor në trajtimin e pandemisë. Ne kemi mësuar shumë për këtë dhe tani e dimë se cilat sisteme të ndryshme në sektorë të ndryshëm duhet të përmirësojmë në organizimin dhe në aspektin e bashkëpunimit të ndërsjellë. Ajo që kemi mësuar gjatë krizës është rëndësia e komunikimit dhe bashkëpunimit me publikun midis institucioneve. Kontributi i OBSH -së në të gjithë këtë proces duke shkëmbyer informacion, përvoja dhe njohuri nga pandemitë e mëparshme dhe mbështetje të plotë në këtë periudhë dhe nga drejtori rajonal Hans Kluge, i cili ishte në dispozicionin tonë gjatë gjithë kohës, Banka Botërore e cila siguroi gjithë këtë periudhë me hua që ndihmuan në përgjigjen ndaj virusit për nevojat e sistemit të kujdesit shëndetësor. NATO, veçanërisht sektori i menaxhimit të krizës, pa të cilin mund të them se ne nuk mund ta menaxhonim krizën menjëherë për shkak të nevojës për materiale mbrojtëse, makina, diagnostifikime, pajisje dhe instrumente që ishin shumë të nevojshëm për të trajtuar pacientët në spitale” shkruan Filipce, transmeton Top24.

Artikuj të ngjashëm

Back to top button
Close
Close