MaqedoniTopLajm

LSDM: Qeveria kujdeset për vreshtarët

Qeveria e udhëhequr nga LSDM-ja, përmes një partneriteti po ndërmerr masa konkrete që t’u ndihmojë vreshtarëve, që të zbuten pasojat nga kriza e koronavirusit mbi prodhimin e rrushit dhe industrisë së verës.

Katër denarë shtetë për kilogram për rrushin e dorëzuar, dedikuar për përpunim në destilat vere dhe lëngut të rrushit do të sigurohen nga mjetet e Programit të Qeverisë për përballje me pasojat nga riza me koronavirusin.

Në mënyrë shtesë mbetet substitucioni i i transportit me 20 për qind të shpenzimeve të transportit për pjesën më të madhe të verës, dhe 30 për qind substitucion për verën në shihe.

Qeveria e udhëhequr nga LSDM, në tre vitet e kaluara ka treguar kujdes të vërtetë për vreshtarët, me zgjidhjen e kaosit të trashëguar në këtë sektor, me pagesën e subvencioneve të prapambetura, pagesë të rregullt dhe joselektive të subvencioneve, ndërsa e zgjodhi edhe problemin shumëvjeçar me pagesën e rrushit të dorëzuar, e të papaguar të kantinave të verës “Stefani” dhe Povardarie” me çfarë 1,2 milionë euro përfunduan te ata mbi 2.600 vreshtarë.

Vazhdojmë me përkushtim të punojmë dhe më shumë për prodhim më cilësor bujqësor. Si parti me përgjegjësi LSDM po ndërmerr hapa dhe masa në interes së vreshtarëve dhe krijon politika, të cilat e avancojnë bujqësinë dhe e përmirësojnë standardin e bujqve.

Artikuj të ngjashëm

Back to top button
Close
Close