MaqedoniTopLajm

Zv.Ministri i Kulturës Sadat Sulejmani takohet me kryetarin e komunës turke

Ai u shpreh përmes një postimi në facebook :

Vizitën time disaditore e përmbylla me z.Ömer Arısoy, Kryetar i Komunes Zejtinburnu.
Po, nevojitet më shumë bashkëpunim institucional si në nivelin qëndror po edhe në atë lokal. Me qëllim avancimin dhe përmirësimin e kushteve të qytetarëve tanë. Ky, ishte qëndrimi jonë i përbashkët gjatë takimit.

Ndryshe, me kryetarin Arisoy biseduam edhe për mundësitë e bashkëpunimit në sferën e kulturës mes dy vendeve tona. Konkretisht, në rrafshin lokal përmes festivaleve apo organizimive të ndryshme kulturore artistike.
Gjithashtu, z.Arisoy më uroj sukses në detyrën e zv.Ministrit të Kulturës, duke më dhuruar një dhuratë simbolike.

————–

Мојата неколкудневна посета ја завршив со г-дин Омер Аросој, градоначалник на Зејтинбурну.
Потребна е поголема институционална соработка и на централно и на локално ниво. Со цел унапредување и подобрување на условите на нашите граѓани. Ова беше нашиот заеднички став за време на состанокот.

Со градоначалникот Арисој разговаравме, истотака и за можностите за соработка во областа на културата меѓу нашите две земји. Поточно, на локално ниво преку разни фестивали или културно-уметнички организации
Г-дин Арисој ми посакува успех како заменик-министер за култура, давајќи ми еден симболичен подарок.

Artikuj të ngjashëm

Back to top button
Close
Close