LajmeMaqedoniTopLajm

Sela nuk përjashton koalicionimin me VMRO-DPMNE-në (Video)

Kryetari i Aleancës për Shqiptarët Ziadin Sela tha se nuk është kundër idesë që një shqiptar të jetë kryeministër, ashtu siç nuk janë kundër që ai të jetë nga një bashkësi tjetër etnike, njofton REL.

“Gjëja më e rëndësishme është që ai kryeministër të jetë me cilësi të mirë dhe pa përkatësi etnike”, tha Ziadin Sela.

Ai është i bindur se koalicioni i tij do të fitojë zgjedhjet e ardhshme, duke thënë se është koha për demokraci dhe ndryshime.

Kreu i opozitës shqiptare nuk e përjashton mundësinë e një koalicioni pas zgjedhjeve me LSDM-në ose me VMRO-DPMNE-në, por vetëm nëse pranojnë programin e Koalicionit të Aleancës dhe Alternativës.

REL: Nëse jeni i bindur për fitoren tuaj, atëherë logjikisht lind pyetja – Me kë e shihni koalicionin pas zgjedhjeve kur bëhet fjalë për LSDM-në dhe VMRO-DPMNE-në?

Sela: Unë jam serioz dhe i vetëdijshëm për situatën në të cilën gjendemi. Unë po ju them, ne do t’i fitojmë këto zgjedhje. Dita kur votuesit tanë, qytetarët do të legjitimojnë programin dhe platformën tonë, që nga ai moment unë nuk jam Ziadin Sela, por unë jam programi dhe platforma për të cilën ata qytetarë kanë votuar dhe i kanë dhënë legjitimitet. Dhe si rezultat, ne do të formojmë një koalicion me atë parti politike që do ta pranojë atë program, dhe në atë program gjithashtu thuhet se nuk do të ketë procese të kthyeshme dhe nuk do të kthehet nga rruga jonë. Tashmë jemi anëtare e NATO-s, gjatë rrugës për në BE, marrëveshjet me fqinjët duhet të respektohen, etj., Etj.

REL: Kështu që nga fillimi nuk e kundërshtoni asnjë palë si opsion?

Sela: Kushdo që guxon të na kthejë prapa, do të refuzohet vetë.

Related Articles

Back to top button
Close
Close