MaqedoniTopLajm

Qeveria përgatit pakon e katërt të masave ekonomike

Qeveria po përgatit paketën e katërt të masave ekonomike për zbatimin e tre grupeve të mëparshme të masave, janë rezervuar rreth 550 milion euro, tha Zëvendës Kryeministri Fatmiri Bytyqi.

Ne do të vazhdojmë të udhëhiqemi nga parimi i drejtësisë socijale dhe solidaritetit, dhe masat e reja do të plotësojë nevojat reale të ekonomisë dhe qytetarët që kanë nevojë për ndihmën më të madhe për shkak të krizës së koronës. Masat e deritanishme kanë dhënë rezultate pozitive, tha Bytyqi.

“Me linjat e kreditit pa interes Covid 1, përmes bankës së zhvillimit, ne futëm burime të reja financiare prej pesë milion eurosh në ekonominë e atyre ndërmarrjeve nga sektorët më të prekur. Turizmi, hotieleria dhe transporti i udhëtarëve. Për këtë linjë kredie pa interes, 737 kërkesa për kredi janë aprovuar për kompanitë që punësojnë 6,509 persona”, u shpreh zëvendës Kryeministri Fatmiri Bytyqi.

Dy mijë kompani kanë shprehur interes në masën për zhvillimin teknologjik dhe përshtatjen e shpejtë, po përgatitet një thirrje e re publike, sasia e ndihmës për kompanitë do të rritet.

“Shumica e ndërmarrjeve thanë se një nga elementët shumë të rëndësishëm për inkurajim, pra për marrjen e një vendimi për investime, është sigurisht shuma e alokuar nga shteti. Unë përmenda që bashkëfinancimi mbetet një detyrim i detyrueshëm dhe kompanitë nuk kanë kundërshtime nga ai aspekt”, theksoi Bytyqi.

Qeveria, përmes masave dhe bisedimeve me faktorët ekonomikë po përgatiten për periudhën e ardhshme ku në të gjithë botën pritet një valë e re e koronavirusit, cila do të shkaktonte pasoja të mëdha për ekonominë.

Artikuj të ngjashëm

Back to top button
Close
Close