KurioziteteLajme

Përse shkallët elektrike janë të vijëzuara?

A e keni vënë re se të gjitha shkallët elektrike jane të vijëzuara?A keni pyetur ndonjëherë veten pse ndodh ky implementim?

Në fakt, nuk është rastësi që të gjitha shkallët elektrike kanë vijëzime. Ato vijëzime janë “fryt” i imagjinatës së inxhinjerisë elektronike. Gjatë vjeshtës dhe dimrit ndodh që shkallët elektrike të lagen shpesh, ndryshe nga stina e verës.

Kjo, sepse njerëzit në këto periudha ndodh t’i kenë më shpesh kepucët e lagura dhe të mbajnë ne duar sende si çadër, qeska etj. I gjithë uji i këpucëve dhe çizmeve, çadrave dhe qeskave vendosej mbi shkallë dhe bënte që ato shpesh të prisheshin.

Vijëzimi i tyre ndihmon në kufizimin e daljes anësore të ujit. Nëpërmjet rripave vertikale uji ikën drejt dhe si pasojë shkallët kanë një jetëgjatësi më të lartë./vizionplus/

Related Articles

Back to top button
Close
Close