MaqedoniTopLajm

Mariqiç: Qeveria po përgatit përgjigje për Strasburg për lëndët e PSP-së

Ministri i drejtësisë Bojan Mariçiq thotë se para dhjetë ditë deri tek Qeveria ka ardhur kërkesë nga Gjykata Evropiane për të Drejtat e Njeriut të përgjigjet në lidhjet me aplikimet të dërguara deri tek Gjykata në lidhje me lëndët e ish PSP-së dhe se në këtë periudhë shtetit është duke përgatitur strategji për siç tha ai, do të jetë në mbrojtje të sundimit të drejtësisë dhe shtetit ligjor.

“Ne jemi në fazë fillestare, pra dhjetë ditëve kanë ardhur aplikacionet për përgjigje nga Qeveria. Ende i shqyrtojmë në institucionet tona, po punojmë në mënyrë intensive dhe po përgatitemi dhe nuk do të kisha dhënë të dhëna konkrete çfarë dhe si do të ndodhë. Mendojë se do të bëjmë strategji adekuate e cila do të punojë në mbrojtje të sundimit të drejtësisë dhe shtetit ligjor”, ka thënë ministri Mariçiq.

Related Articles

Back to top button
Close
Close