LajmeRajonTopLajm

Infektologu Sadiku tregon si të trajtohen të infektuarit me COVID-19

Infektologu Izet Sadiku, ka dhënë disa këshilla se si të trajtohen personat e prekur me virusin COVID-19.

Në kohën kur numri i të infektuarve me COVID-19 në Kosovë ka arritur shifra alarmante, infektologu Izet Sadiku, i cili edhe vetë ka qenë i prekur me këtë virus, përmes një postimi në Facebook, ka dhënë disa rekomandime se si duhet ë trajtohen pacientët e infektuar.

Trajtimi i covid19

Deri tash kam shkruar shpesh për mbrojtjen nga COVID19, për arsye se është arma kryesore në prandalim e sëmundjes deri sa të konfirmohet vaksina e cila tani e dim se është çështje jave e ndoshta ditësh deri te zyrtarizimi i saj.

Po shkruaj rreth trajtimit te COVID19 edhe pse dihet që fatbardhësisht vetëm një numër i vogël i personave me COVID19 kane nevojë për trajtim diku rreth 20-30% 

Duke ditur se kemi një numër të madh të njerëzve qe janë me COVID19, diku mbi 10.000 raste jane aktiv.

Te gjithë pacient me COVID19 mund të marrin terapi simptomatike( vit C, Vit D, Zink, Magnez dhe paracetamol),(udhërrrëfyesi klinik për trajtimin e COVID19).

Pastaj duhet bërë analizat laboratorike për të përcjellir gjendjen e tyre ne konsultim me mjekun.

Duhet konsultuar me mjekun me qëllim tē informimit se kur dhe cilat analiza duhet bërë ,
fillimi me kohë i trajtimit të formave mesatare dhe të renda është shumë i rendesishëm për efikasitetine trajtimit.

Prandaj sygjerimi im është që të konsultoheni me mjekun për hapat qe duhet te mirren nga diagnostifikimi i juaj deri te shërimi i plotë!

Për trajtim të drejt konsultohuni me mjekun tuaj!”, ka shkruar Sadiku. 

Artikuj të ngjashëm

Back to top button
Close
Close