MaqedoniTopLajm

Grubi uron komunitetin turk për ditën e mësimit në gjuhën turke

Urime 21 dhjetori – Dita e mësimit në gjuhën turke ?? Kam kënaqësinë që të uroj të gjithë anëtarët e komunitetit turk në Republikën e Maqedonisë së Veriut për këtë ditë të shënuar për ta.

E drejta e arsimimit në gjuhën amtare është një e drejtë bazike dhe çelës i zhvillimit të një komuniteti. Sigurimi i kushteve cilësore dhe përkujdesi i Qeverisë është dhe do të mbetet i pa kompromis kur flitet për kujdesin ndaj bashkësive më të vogla etnike në vend.

Republika e Maqedonisë së Veriut është shtëpi e përbashkët e të gjithë qytetarëve të saj, kurse komuniteti turk është pjesë përbërëse e këtij mozaiku.

21 Aralık “Türkçe Eğitim Günü” ?? Bayramı kutlu olsun! Kuzey Makedonya Cumhuriyeti’nde yaşayan Türk toplumuna mensub olan tüm vatandaşlara, kendileri için bu önemli günü kutlamaktan onur duyarım.

Ana dilinde eğitim görmek, bir toplumun temel hakkı ve gelişmesinin anahtarıdır. Ülkedeki daha küçük etnik topluluklar söz konusu olduğunda, devlet tarafından nitelikli şartların sağlanması tartışılmaz bir vazifesidir ve bu böyle kalacaktır.

Kuzey Makedonya Cumhuriyeti içinde yaşayan tüm vatandaşların ortak evidir, Türk toplumu ise bu mozaik yapının ayrılmaz bir parçasıdır.

Честит 21 декември – Денот на наставата на турски јазик ?? Имам чест и задоволство да им го честитам овој ден одбележан за нив на сите припадници на турската заедница во Република Северна Македонија.

Правото на образование на мајчин јазик е основно и клучно право за развој на една заедница. Обезбедувањето на услови и грижата за владата е и ќе остане бескомпромисно кога станува збор за грижата кон помалите етнички заедници во земјата.

Република Северна Македонија е заеднички дом на сите нејзини граѓани, а турската заедница е составен дел од овој мозаик.

Artikuj të ngjashëm

Back to top button
Close
Close