LajmeMaqedoniTopLajm

Gazetari Momirovski Tv Alfa zbulon / Nuk ka pasur anketë amam bash hiç nga Prima Gallup ( video nga min 13 )

Gazetari Goran Momirovski në emisionin “Gjumë nëse mundesh” zbuloi një skandal me përmasa të pashembullt, duke ndarë me publikun maqedonas se Brima Gallup nuk ka kryer asnjë sondazh në Maqedoni fare për zgjedhjet e parakohshme parlamentare që do të mbahen më 15 korrik. Sondazhi i djeshëm i publikuar në të gjitha mediat pro-qeveritare ishte një nga linjat në të cilat LSDM-ja është në epërsi ndaj VMRO-DPMNE-së, por në fund doli se një sondazh i tillë nuk u krye kurrë. Momirovski kontaktoi drejtorin e Brima Gallup në Maqedoni, i cili mohoi që një studim i tillë të ishte kryer fare.

  • Nova TV publikoi një sondazh të Brima Gallup sipas të cilit LSDM dhe BESA kanë një avantazh dhe ajo kishte një shifër fantastike prej 6.2 përqind. Nëse ndiqet ligji, sipas këtij njoftimi në TV Nova, duhet të ngriten akuza të përshtatshme kundër tyre sepse nuk respektojnë nenin 73 të Kodit Zgjedhor. Askush në këtë sondazh nuk e ka urdhëruar, e as kush ka paguar për sondazhin, as nuk ka ndonjë mostër se kush e ka kryer studimin, thotë vetëm Brima Gallup dhe propagandë tjetër klasike që LSDM dhe BESA së bashku udhëheqin me 6.2 përqind. Dhe tani kemi ardhur në thelb të skandalit, kjo sondazh u botua dje nga rreth 20 media, ne e publikuam atë në faqen e internetit Alpha, për këtë arsye iu referuam mediave të para që e publikuan. Mediat e para që e publikuan ishin A1 KB, Lokale, Qendra, Brief, këtu është NOVA TV dhe të gjithë e publikuan në praktikë në të njëjtin moment. Nuk ka detaje askund. Sot bisedova me një njeri të ngarkuar me kërkime në Brima Gallup, Z. Gjorgji Kimov, pata problem ta gjeta më parë, u përpoqa të marr zyrën e Brima Gallup ku askush nuk e thirri. Unë madje kam komunikuar me drejtorin rajonal të Brima Gallup në Sofje, i cili më shpjegoi se ky ishte një projekt lokal dhe se po kërkoja përgjigje atje. Në fund, unë nuk mund ta merrja atë me zotin Jakimov dhe ai më shkruajti në Viber, për të thënë që një sondazh nga Brima Gallup nuk u botua fare, thotë Momirovski.
https://www.facebook.com/AlfaTV.mk/videos/610782566521844/

Related Articles

Back to top button
Close
Close