KurioziteteTopLajm

Çfarë duhet të bëni nëse sulmoheni nga një qen

Çdo ditë rrezikojmë të hasim qen endacakë kur ecin ose vrapojnë.

Disa nga këta qen ndonjëherë mund të shfaqin sjellje të paparashikueshme dhe të jenë jashtëzakonisht agresivë dhe miqësorë. Kështu, ekziston një kërcënim i dukshëm dhe i drejtpërdrejtë për jetën e njeriut, transmeton lajmi.net.

Besohet fuqimisht se qentë dhe kafshët e tjera kanë ndjenjën e frikës njerëzore. Vështirë se mund të mbani qetësinë kur një qen agresiv po ju leh. Nëse bërtisni, tundni krahët ose ikni, mund të nxisni instinktin e qenit dhe ta provokoni atë të sulmojë.

Nëse ndodh që të takoni një qen gjatë vrapit tuaj, ngadalësoni në shëtitje. Kthehuni dhe ecni në drejtimin e kundërt të qenit, por vazhdoni ta shikoni atë nga këndi i syrit tuaj.

Për më tepër, nëse qëndroni plotësisht me krahët e shtrirë përgjatë anëve të trupit tuaj, qeni do të humbasë interesin për ju dhe do të largohet.

Kontakti i drejtpërdrejtë i syve mund të intensifikojë sjelljen agresive të një qeni. Të shikosh një qen në sy mund të interpretohet si kërcënim nga qenët dhe të bëhet një arsye për sulm.

Mbajeni sytë në qen, por shmangni kontaktin e drejtpërdrejtë të syrit me të. Kjo do t’i sinjalizojë qenit se nuk je një kërcënim dhe ai me siguri do të largohet dhe të shkojë.

Në të vërtetë, çdo objekt në fjalë mund të ndihmojë. Jepini atij diçka për të përtypur, të tilla si këpucët, një shishe. Kjo mund të shkëpusë qenin për një kohë dhe t’ju japë kohë për të shpëtuar.

Nëse qeni vazhdon të sillet në mënyrë agresive, përballuni me të duke shmangur kontaktin e drejtpërdrejtë me sy dhe urdhëroni që ai të largohet.

Sigurohuni që të përdorni një zë të fortë dhe të sigurt, por jo edhe me një zë komandues. Komandat më efektive janë “Jo” dhe “Kthehu mbrapa” me një ton të fortë. Qeni do të frikësohet dhe do të largohet. /Lajmi.net/

Related Articles

Back to top button
Close
Close