LajmeMaqedoniTopLajm

Zaev: Raporti i KE-së pasqyron gjendjen reale në vend

Kryeministri Zoran Zaev në pres konferencën e sotme tha ka nderin pranon në dorë raportin e KE-së drejtpërdrejt nga eurokomisari Oliver Varheyi.

Ai tha se paporti jep një fotografi të qartë për gjendjen ne vend.

“Nënvizon fushat ku është arritur progres dhe fushat ku duhet të punohet më shumë. Në raport është konstatuar se dialogu me Komisionin Evropian është në nivel dhe priten rezultate më të mëdha. Lufta kundër korrupsionit, gjyqësori, zgjedhjet, reformat në administratë janë disa nga pikat e apostrofuara në raport. Por vendin është në rrugë të drejtë dhe duhet të vazhdoj drejtë realizimit të reformave”, tha Zoran Zaev, kryeministër.

Në raport sipas kryeministrit Zaev është theksuar dhe plani ekonomik për Ballkanin Perëndimor.

“9 miliardë euro përmes IPARD 3 që të mbështete ekonomia në Ballkanin Perëndimor do të jep një mesazh shumë të fort mbështetës për gjendjen ekonomike në vendin tonë”, tha Zaev.

Related Articles

Back to top button
Close
Close