BotaTopLajm

Xhamia në Adana të Turqisë si një kopsht botanik

Xhamia Köprüköy, e ndërtuar në Adana në 1930, tërheq vëmendjen me lulen shtesë që mbulon murin e saj të jashtëm dhe minaren gjithashtu dhe lulet në kopshtin e saj.
Ndërtimi i saj filloi në fshatin Köprülü të komunës Yüreğir nën udhëheqjen e Salih Efendi Boshnjakut dhe u hap 87 vjet më parë.

Xhamia Köprüköy, e cila është e njohur si “Xhamia e Gjelbër” nga populli, pasi lulet dredhëse të mbjella në kopshtin e saj në vitet 1960 mbuloi muret e xhamisë dhe minaren e saj. Në kopshtin e saj ka mbi 350 lloje lulesh të cilat të japin ndjenjën sikur je në një kopësht botanik.

Artikuj të ngjashëm

Back to top button
Close
Close