LajmeMaqedoniTopLajm

Viti i ri shkollor në kushte pandemie, sfidë për institucionet arsimore

Viti i Ri shkollor i cili filloi sot në disa shkolla me prezencë fizike të fëmijëve në disa të tjera online, paraqet sfidë për shtetin dhe institucionet kompetente. Kryeministri Zoran Zaev dhe ministrja e arsimit, Zoran Zaev dhe Mila Carovska shprehen optimist se do të tejkalohen të gjitha problemet teknike dhe se do të bëhen përpjekje që procesi mësimorë të zhvillohet normal.

“Ky vit shkollor nuk ngjanë në asnjë vit paraprak, për shkak të koronavirusit do të zbatohen masa për mbrojtjen e shëndetit të fëmijëve dhe mësimdhënësve. Të gjithë duhet të jemi solidar dhe të tregojmë mirëkuptim në këtë proces. Në rast se të gjithë i respektojmë masat më lehtë do ta kalojmë këtë vit shkollor, dhe në këtë mënyrë do të kujdesemi që ky vit shkollor i këtillë të jetë i fundit dhe i vetmi. Shkollat të përgatitura po fillojnë vitin shkollor, të gjitha masat dhe protokollet për ndjekjen e mësimit me prezencë fizike të nxënësve janë plotësuar. Mësuesit janë njoftuar dhe trajnuar për kushtet e mësimit në kohë pandemie”, deklaroi Zoran Zaev, kryeministër.

Related Articles

Back to top button
Close
Close