LajmeMaqedoniTopLajm

Video-press – MPB / Policia në terren në Siniçane për “ndërtim të paligjshëm” të sistemit të furnizimit me ujë dhe për të siguruar rendin dhe paqën publike

Ministria e Brendshme informon publikun se pas marrjes së informacionit në lidhje me aktivitetet për ndërtimin e një sistemi ujësjellësi për fshatin Sinicane, Tetovë, ka shkuar në terren, janë marrë të dhëna dhe informacione dhe janë njoftuar Prokuroria Themelore Publike Tetovë për një dyshim vepra penale “ndërtim i paligjshëm”, tha në konferencën e sotme për shtyp zëdhënësi i Ministrisë së Brendshme Toni Angelovski.

“Theksojmë se prania e oficerëve të policisë në vendin ku kanë filluar aktivitetet e punës për ndërtimin e sistemit të ujësjellësit është në funksion të sigurimit të rendit dhe qetësisë publike. Detyra jonë e vetme është të ndërmarrim të gjitha masat ligjore në mënyrë që të parandalojmë shqetësimin e rendit publik dhe paqen në atë vend, në mënyrë që të mos ketë efekte anësore me pasoja më serioze për paqen dhe sigurinë e qytetarëve, dhe ne do ta bëjmë atë deri sa “ekziston një vlerësim i sigurisë se kjo mund të ndodhë,” tha Angelovski.

Sa i përket koordinimit dhe bashkëpunimit me Prokurorinë Publike, Angelovski theksoi se Ministria e Brendshme bashkëpunon me prokurorinë në të gjitha rastet, natyrisht edhe në këtë, në lidhje me hetimin e kryer nga prokuroria.

“Por ne, si një institucion i ngarkuar me ruajtjen e rendit dhe qetësisë publike, kemi informacione operative dhe disa raporte specifike nga banorët e zonës për rrezikun e shqetësimit serioz të rendit publik dhe paqes, dhe për shkak të kësaj, në këtë vend ka oficerë policie”. Përsëris, për të shmangur çdo shqetësim të rendit publik dhe paqes. “Policia është një shërbim për të gjithë qytetarët dhe ne jemi të detyruar të veprojmë në raste të tilla, dhe sa i përket nëse dhe ku duhet të ndërtohet një sistem ujësjellës, ne nuk kemi absolutisht asnjë kompetencë, por institucionet e tjera janë përgjegjëse për këtë dhe ata duhet të vendosin për këtë,” tha Angelovski. .

Related Articles

Back to top button
Close
Close