LajmeMaqedoniTopLajm

Spasovski: Qeveria sot debaton për ndërtimin e sistemit të ujësjellësit në Siniçan,të ftuar Kryetari i Bogovinës,banorë të Urviçit dhe Siniçanit …

Të gjithë qytetarët, pavarësisht se ku jetojnë, duhet të pajisen me kushte të barabarta, dhe uji i pastër i pastër është një nga ato kushte themelore. Vetëqeverisja lokale dhe manipulimi me qytetarët nuk kanë asnjë kompetencë në atë pjesë pas ndonjë momenti apo aspekti që i referohet ndërtimit të këtij lloji, tha sot në njoftimin e mëngjesit Kryeministri Oliver Spasovski lidhur me ndërtimin e sistemit të ujësjellësit në fshatin Tetovë Sinicani.

  • Ndërtimi i një sistemi të furnizimit me ujë nënkupton sigurimin e dokumentacionit të projektit, sigurimin e lejes së ndërtimit dhe mbi këtë bazë ndërtimin e një objekti të tillë. Do gjë tjetër është manipulim i njerëzve. Mos arritja e mjeteve financiare që do të mundësojnë ndërtimin e një projekti të tillë, dhe së dyti kur ata nuk mund të menaxhojnë më, ata i thonë vetes nëse mund të bëjmë një pikë politike për veten tonë, tha Spasovski, duke shtuar se përfitimi politik nuk mund të arrihet më gjendja e rëndë e qytetarëve.

Ai theksoi se dje u bëri thirrje qytetarëve të Komunës së Bogovinës, vetëqeverisjes lokale, që një zgjidhje e tillë mund të gjendet vetëm përmes dialogut.

  • Ministrat e Mjedisit dhe Bujqësisë, Ministri i Brendshëm dhe Kryetari i Komunës së Bogovinës do të jenë të pranishëm sot në Qeveri, me përfaqësues të komuniteteve nga Sinicani dhe Urvich, do të diskutojnë, unë u dhashë detyra ministrave, nën kujdesin e Qeverisë, përmes dialogut për të gjetur një zgjidhje. Si qeveri, ne jemi të gatshëm t’i ndihmojmë qytetarët atje, sidoqoftë, jo në dëm të njëri-tjetrit, thjesht të ndihmojmë, të gjejmë një mënyrë që banorët e Sinicani të marrin ujë të pastër të pijshëm, tha Spasovski.

Lidhur me faktin nëse ata kanë bisedime jozyrtare për qeverinë e re, Spasovski përsëriti se LSDM dhe koalicioni do të fillojnë bisedime të tilla pas festës së 2 gushtit.

“Përndryshe, natyrisht që kemi kontakte me partitë politike, ne po flasim, por në detaje për shumicën parlamentare, për Qeverinë, bisedimet zyrtare do të fillojnë pas Ilinden, me parti që janë kryesisht pro-evropiane që kanë një perspektivë dhe vizion për vendin”, tha Spasovski.

Spasovski i quajti akuzat e opozitës për blerjen e deputetëve të mjegullt.

linku https://libertas.mk/spasovski-vo-vladata-deneska-razgovori-za-izgradba-na-vodovodot-vo-sinichani/

Related Articles

Back to top button
Close
Close