LajmeMaqedoni

Shtetasit e Maqedonisë nga Gjermania kanë një kërkesë

Një bord iniciues i formuar nga shtetas të Maqedonisë që banojnë në Gjermani përmes një letre të hapur apelojnë për përmirësimin e shërbimeve në misionet diplomatike dhe konsullore të vendit dhe kërkojnë thjeshtimin e procedurës për marrjen e pasaportave të Maqedonisë.

“Përderisa rritet nevoja për informacion të saktë dhe të shpejtë, mënyra e funksionimit të misioneve diplomatike dhe konsullore mbetet e njëjtë. Ne i vlerësojmë shërbimet që i marrim prej tyre si të padenja dhe të pamjaftueshme për ne. Këto shërbime janë në nivel të vjetruar dhe nuk ofrojnë shërbim fleksibil, efikas dhe të denjë për qytetarët tanë në Gjermani. Dy problemet kryesore, për të cilat fillon kjo iniciativë janë procedura për vazhdimin e pasaportës dhe disponueshmëria e përgjithshme e informacioneve”, theksohet në letrën e hapur.

Autorët e letrës theksojnë se është pothuajse e pamundur të dorëzosh dhe marrësh pasaportë në ambasadën tonë, për shkak të procedurës së gjatë dhe të paqartë, kështu që ata shpesh janë të detyruar të fillojnë procedurën në vend, madje edhe në kohë pandemie dhe pengesa të tjera të paparashikueshme për udhëtimet ndërkufitare.

Ata kërkojnë krijimin e një qendre kujdestare, e cila do të punojë 365 ditë në vit dhe do të jetë e trajnuar dhe pajisur mirë për të siguruar informacione për qytetarët mbi gjendjen e kufijve, të drejtat e tyre, si dhe çdo informacion në lidhje me misionet diplomatike dhe konsullore, në dispozicion falas ose të ulët tarifor të numrit të telefonit fiks gjerman në gjuhën maqedonase, si dhe në gjuhët e kombësive që jetojnë në vend.

Artikuj të ngjashëm

Back to top button
Close
Close