LajmeMaqedoniTopLajm

Sa janë të infektuar me koronavirus në secilin qytet

200 raste të reja të KOVID-19, 15 të rikuperuara dhe katër të vdekur, është bilanci i regjistruar dje nga Ministria e Shëndetësisë. Sipas të dhënave, pas Shkupit, numri më i madh i personave të infektuar rishtazi është në Shtip, Kumanovë, Gostivar, Tetovë dhe Veles.

Ministri i Shëndetësisë, Venko Filipçe, njoftoi një rritje të numrit të vaksinave të gripit sezonal falas, si pjesë e strategjisë për trajtimin e KOVID-19, dhe tha se po merren hapa për të forcuar kapacitetin spitalor, për testime të shpejta, si dhe për të rritur mjekësinë stafi në pritje të një valë të re të mundshme korona këtë vjeshtë

Në Klinikën e Sëmundjeve Infektive, siç tregojnë statistikat e fundit të Ministrisë së Shëndetësisë dje, janë pranuar katër pacientë, dhe gjithsej 80 janë shtruar në spital. 37 janë në mbështetje të oksigjenit, dhe asnjë prej tyre nuk është në ventilim mekanik.

Spitali në Kozle shtroi në spital 14 pacientë të rritur pozitivë për KOVID-19 dhe katër fëmijë pozitivë, ndërsa tre ishin të dyshuar për virusin. Nëntë pacientë të rinj u pranuan në CGH “8 Shtator”, dhe gjithsej 74 pacientë u shtruan në spital. Ka pesë në makinën e frymëmarrjes. 28 pacientë u shtruan në spital në Manastir, dhe 46 pacientë në spitalin e Shtipit. Në repartet infektive në Tetovë, Ohër, Veles, Kumanovë, Prilep, Gostivar, Strumicë dhe Strugë, 123 pacientë janë shtruar në spital – pozitiv dhe dyshues për KOVID-19.

Numri i përgjithshëm i diagnostifikuar me KOVID në vend që nga fillimi i epidemisë është 11.754, 7.622 janë rikuperuar, 523 kanë vdekur, dhe ka 3,609 raste aktive.

Aktualisht shpërndarja sipas qyteteve është si më poshtë:

• Shkup 5116, aktiv 1305

• Kumanovo 1139, aktiv 267

• Dibër 216, aktiv 125

• Shtip 944, aktiv 392

• Prilep 344, aktiv 48

• Tetovë 1093, 208 aktive

• Struga 478, aktive 195

• Velesi 239, aktiv 30

• Manastiri 161, aktiv 71

• Ohër 298, aktiv 90

• Kavadarci 104, aktiv 82

• Gostivar 549, aktiv 313

• Gjevgjeli 24, aktiv 13 (* 7 persona nga PE Gjevgjeli janë banorë të Dojran, 3 të Bogdanci)

• Strumica 40, aktive 24

• Kriva Palanka 26, aktive 12

• Radovish 33, aktiv 10

• Krushevo 16, aktive 7

• Koçani 113, aktiv 25

• Probishtip 62, aktiv 20

• Demir Hisar 42 vjeç, aktiv 31

• Makedonski Brod 51, aktiv 40

• Pehchevo 6, aktiv 0

• Berovo 8, aktiv 4

• Valandovo 7, aktiv 1

• Vinica 28, aktiv 24

• Delçevo 5, aktiv 4 (* 4 persona nga PE Delçevë janë nga Makedonska Kamenica)

• Kratovo 14, aktiv 4

• Sveti Nikole 233, aktiv 121

• Kërçova 188, aktive 115

• Resnja 146, aktiv 17

• Negotino 31, aktiv 11 (* 10 persona nga PE Negotino janë banorë të Demir Kapisë)

Related Articles

Back to top button
Close
Close