MaqedoniTopLajm

Rexhepi : çmimi i gazit do të jetë 60% më i lirë se energjia elektrike

Kyçjet e para në rrjetin gazsjellës do të bëhen në tre faza:
1:Në fazën e parë do të kyçeni harxhuesit e mëdhenj pastaj amvistrit kolektive nëpër lagje dhe në fund perfiretitë e qyteteve
Rexhepi thotë se çmimi i gazit natyror do të jetë 60% më lirë se sa energjia elektrike,por për të përshtatur një objekt banesor prej 80 metra-katror për të shfrytëzuar gaz nevojiten rreth 1500 euro investim ndërsa nuk përjashtohet mundësia të ketë subvencione për qytetarët ose pagesa me këste për këto instalime.

Ndërtimi i rrjetit gazsjellës është me rëndësi sepse është i dobishëm për rajonin në veçanti për Kosovën,Maqedonia e Veriut përveç transmisionit të gazit të nevojshëm për vendin tonë do të mund të dërgojë sasi të mjaftueshme të gazit në Kosovë.

Artikuj të ngjashëm

Back to top button
Close
Close