EkonomiTopLajm

Qytetarët të pakënaqur me bankat në Kosovë, mbi 700 ankesa që nga muaji janar

Në adresë të Bankës Qendrore të Kosovës kanë shkuar gjithsej 755 ankesa të konsumatorëve kosovarë ndaj bankave komerciale në vend, vetëm prej muajit janar të këtij viti e deri më tani. Këto ankesa lidhen direkt me disa shkelje të rregullave apo masave të vëna nga niveli qendror për bankat komerciale ndaj konsumatorëve në kohë pandemie.

“Gjatë periudhës së këtij vitit Banka Qendrore përkatësisht Divizioni i Ankesave ka shqyrtuar 755 ankesa ndaj Bankave Komerciale”, thonë nga BQK-ja.

Buletini Ekonomik mëson se një numër i madh i ankesave që janë bërë ndaj bankave komerciale në vend, lidhen me moszbatimin e masave të Qeverisë nga bankat për suspendimin e kamatave ndaj klientëve.

Mirëpo, në pyetjet rreth ndëshkimit të këtyre bankave, BQK-ja nuk ka japur ndonjë të dhënë të caktuar se sa bankave deri më tani u janë shqiptuar gjoba për shkeljet e bëra, e as vlerën e gjobave të shqiptuara.

“Banka Qendrore e Republikës së Kosovës bazuar në legjislacionin në fuqi adreson shkeljet e evidentuara sikurse tek bankat e edhe tek institucionet tjera financiare që licencon, rregullon dhe mbikëqyrë. Varësisht prej peshës së shkeljes, ndjeshmërisë, ndikimin në sektor, etj., merren edhe masat ndëshkimore administrative”, ishte përgjigjja nga BQK-ja.

Related Articles

Back to top button
Close
Close