MaqedoniTopLajm

Osmani: Çekia mbetet mbështetës i sinqertë dhe i zëshëm i integrimit tonë evropian

Ministri i Punëve të Jashtme, Bujar Osmani sot mbajti fjalim me rastin e shënimit të Ditës Ndërkombëtare të Republikës Çeke që u mbajt në Muzeun e Artit Bashkëkohor, nën organizimin e Ambasadës Çeke në Republikën e Maqedonisë së Veriut.

Osmani me këtë rast u uroi qytetarëve të Republikës së Çekisë prosperitet dhe mirëqenie. Gjithashtu, ministri theksoi se në 27-të vitet e fundit të vendosjes së marrëdhënieve diplomatike ndërmjet dy vendeve, me përpjekje të përbashkëta, Maqedonia e Veriut dhe Çekia arritën nivel të lartë të besimit dhe mirëkuptimit të ndërsjellë, marrëdhënie të shkëlqyera miqësore bilaterale dhe bashkëpunim produktiv në shumë sektorë.

“Republika Çeke është mik i vërtetë i Maqedonisë së Veriut. Vendi ishte dhe vazhdon të mbetet mbështetës i sinqertë dhe i zëshëm i integrimit tonë evropian, ndërsa si dy vende aleate të NATO-s, demonstrojmë unitet dhe solidaritet në ballafaqim me sidat të cilat janë produkt i ndryshimeve globale të sigurisë. Kjo miqësi nuk demonstrohet vetëm në kontekst të integrimit tonë evropian, por përkundrazi vitet e fundit Çekia dëshmoi solidaritet dhe ofroi ndihmë në disa raste në ballafaqimin me krizën me emigrantët në vitin 2015, por edhe në ballafaqimin me pandeminë KOVID-19”, theksoi Osmani.

Në ngjarjen e organizuar nga ambasada e Republikës Çeke për shënimin e Ditës së tyre Nacionale, morën pjesë edhe përfaqësues të korit diplomatik në vend dhe përfaqësues të shumtë të institucioneve shtetërore dhe joqeveritare në vend.

Related Articles

Back to top button
Close
Close