Kulturë

Netflix shpenzon 100 milionë dollarë për afrikano-amerikanët

Kompania Netflix do të ndajë 2%, ose rreth 100 milionë dollarë për organizatat që mbështesin drejtpërdrejt komunitetet afrikano-amerikane në Shtetet e Bashkuara, tha gjiganti i transmetimit të mërkurën.

Masa vjen pasi kompanitë amerikane përballen me presion në rritje nga investitorët, konsumatorët dhe punëtorët për të ndërmarrë veprime kundër pabarazisë raciale të përhapur pas vdekjes së afrikano-amerikanit George Floyd në arrest policor.

“Ky kapital do të nxisë lëvizjen sociale dhe prosperitetin në komunitetet me të ardhura të ulëta dhe të moderuara që këto grupe shërbejnë”, tha Netflix, shkruan “Reuters”.

Related Articles

Back to top button
Close
Close