LajmeMaqedoniTopLajm

Ministri Hoxha njofton për projektin e radhës të përfunduar me sukses

Ministri i Bujqësisë, Arjanit Hoxha ka njoftuar se sot ka përfunduar edhe një projekt tjetër i titulluar “Sisteme të pranueshme ekologjike, të vogla dhe me kosto të ulët për ujitje, zgjedhja e vendit dhe përgatitja e dosjes së plotë të tenderit për ndërtim”, përcjellë Zhurnal.

Sipas asaj që bënë të ditur ministri Hoxha, përmes programit IPA të BE-së, janë siguruar qasje deri te projektet për ujitje.

MBPEU po bënë përpjekje të mëdha për të përmirësuar konkurrencën e sektorit bujqësor dhe zhvillimin e zonave rurale.

Pjesa më e madhe e tokës së punueshme është e ndarë në parcela të vogla dhe shumica e fermave bujqësore kanë një zonë të përzier prodhimi prej më pak se 1 ha. Këta fermerë, me parcela të vogla, janë grupi më i ndjeshëm në rastet kur nuk kanë mundësi të ujitjes dhe në këtë rast ata do të jenë shfrytëzuesit përfundimtarë të këtij projekti.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close