LajmeMaqedoniTopLajm

Ministri Bekteshi dhe drejtori Rexhepi në Turqi takohen me përfaqësues të TOOB-it

Maqedonia e Veriut dhe Turqia kanë marrëdhënie të forta dhe ndjenja miqësore afatgjatë. Megjithëse tregtia bilaterale midis dy vendeve po rritet vazhdimisht, ka shumë hapësirë ​​që vëllimi i tregtisë të rritet edhe më shumë. Gjatë vizitës sime në Turqi, u takova me përfaqësues të Unionit të Odave dhe Bursave të Mallrave të Turqisë (TOOB), si dhe me përfaqësues të Shoqatës Turke të Ndërtuesve dhe biznesmenë individualë.
Me qëllim të përmirësimit të bashkëpunimit tregtar, tashmë është filluar procedura për të rishikuar dhe përditësuar Marrëveshjen e Tregtisë së Lirë midis dy vendeve. Duam t’u dërgojmë një mesazh biznesmenëve që si një vend mik, si Qeveri do të bëjmë gjithçka për të përmirësuar kushtet për rritjen e bashkëpunimit, si dhe për hyrjen e investimeve të reja turke në vend.

Artikuj të ngjashëm

Back to top button
Close
Close