BotaLajmeTopLajm

Infektologu Italian thotë se është shumë gabim të vaksinosh të shëruarit nga Covid-19

Massimo Galli, kreu i Sëmundjeve Infektive në Spitalin Sacco, dha një intervistë për La Repubblica ku ai kundërshton vendimin për të vaksinuar njerëzit e rikuperuar nga Covid, duke konfirmuar dyshimet e tij në lidhje me të. Galli kritikon ata që e konsideruan të përshtatshme administrimin e dy dozave të vaksinës tek ata që tashmë janë infektuar në të kaluarën dhe janë shëruar nga Coronavirus, një teori që ai e kishte mbështetur tashmë në të kaluarën e afërt dhe të cilën ai e konfirmon sot, në dritën e efekte anësore të hasura në ditët e fundit nga disa mjekë që me të vërtetë kanë zhvilluar ethe dhe një rritje të vëllimit të nyjave limfatike.

Më shumë se 2 milion njerëz të shëruar nga Covid-19 në Itali (të provuar dhe konfirmuar të sëmurë/shëruar). Asnjë e dhënë shkencore nuk mbështet nevojën e menjëhershme dhe sigurinë e vaksinës në rastin e tyre. Tek të shëruarit nuk duhet të praktikohet të paktën derisa të dimë më shumë. Massimo Galli dhe shqetësimi për zonën e verdhë/Virologu shpreh të gjithë shqetësimin e tij për rritjen e rajoneve në zonën e verdhë, një liri që italianët mund ta paguajnë shtrenjtë edhe sepse lehtëson zhvillimin e varianteve që kanë gjunjëzuar Mbretërinë e Bashkuar, ndër të tjera.

Sipas Galli, zona e verdhë në rastin më të mirë, me sjellje adekuate dhe respekt për distancat shoqërore dhe përdorimin e maskave, mund të çojë në një ngërç në zhvillimin e sëmundjes, ndërsa në rastin më të keq Italia do të hynte në valën e tretë shumë famëkeqe me variante të reja të rrezikshme për të ngarkuar spitalet dhe rrjedhimisht për të rritur numrin e vdekjeve. Për të kapërcyer këtë eventualitet, dhe për të mos u kapur i papërgatitur në rast se këto variante fillojnë të zaptojnë territor, Massimo Galli shpreson për një bllokim të ri në modelin e atyre që tashmë janë aplikuar në Francë dhe Gjermani në mënyrë që të kufizojë përparimin e virusit .

Zonat e kuqe të vendosura në katër rajone italiane/Nga sot dhe për pesëmbëdhjetë ditët e ardhshme, ndërkohë, disa zona të Italisë janë kataloguar si zona të kuqe pas rritjes së infeksioneve që kanë çuar në një rritje të mëvonshme dhe shqetësuese të shtrimeve në spital. Sipas Massimo Galli, zonat e kuqe janë një mjet i shkëlqyeshëm për të luftuar virusin dhe një zgjidhje që duhet të kopjohet në një shkallë më të gjerë dhe kombëtare me qëllim parandalimin e shpërthimeve. Në këtë pikë, kreu i Spitalit Sacco shpreson që rajonet të fillojnë një kampionim javor të rasteve të regjistruara në mënyrë që të analizojnë të dhënat dhe të kërkojnë praninë e ndonjë varianti të virusit.

Artikuj të ngjashëm

Back to top button
Close
Close