LajmeRajon

Kryetari i Odës Ekonomike tregon projektet që kanë mundësi të përkrahen pas marrëveshjes së Uashingtonit

Kryetari Odës Ekonomike të Kosovës, Berat Rukiqi, ka thënë se nga financimi amerikan kanë mundësi të përkrahen disa prej projekteve në Kosovë. Ai ka, përmendur Brezovizën, projektin “Borea-s”, fabrikën e Baterive e të tjerë sektorë.

Sipas Rukiqit, i cili nënshkroi dje në Beograd marrëveshje me odën ekonomike të Serbisë, Kosovës tani i mbetet vetëm t’i zhvillojë projektet.

Ky është postimi i plotë i tij në Facebook:

Sektorët dhe projektet me mundësi të përfitimit të financimit amerikan:

– Brezovica

– Rugova (Borea)

– Fabrika e baterive

– Termocentrali me LNG (Gas Natyror)

– Industria e përpunimit të ushqimit

– Qendra e logjistikes

– IT (për global supply chains)

– Përpunimi i plumbit

– Sektori automativ

– Teknologjitë 5G, etj

Mundësitë janë, neve na mbete të zhvillojmë projekte të mira dhe fizibile.

Related Articles

Back to top button
Close
Close