LajmeMaqedoniTopLajm

Këshilli i Qytetit të Shkupi vendos për buxhetin për vitin 2023

Këshilli i Qytetit të Shkupit në seancën e sotme të 22-të vendos për Buxhetin për vitin 2023. Janë dorëzuar një numër i madh amendamentesh me të cilat kërkohen mjete për rrugë, parkingje të montuara, për kategori të rrezikuara sociale, për sport, kulturë.

Qëndrimi i kryetares së qytetit të Shkupit, Danella Arsovska, është se buxheti është i kufizuar për shkak të krizës energjetike dhe ekonomike.

“Mendoj se me buxhetin e ri, të cilin ju vetë e dini se është brenda kufijve të asaj që na lejon ligji, jemi të kufizuar në atë që mund të realizojmë, duke pasur parasysh se duhet të jemi të përgatitur për këtë krizë energjetike dhe ekonomike që pason”, tha Arsovska.

Para fillimit të debatit për buxhetin, kryetarja tha se përkundër krizës energjetike, Qyteti i Shkupit është munduar në mënyrën më të mirë që ta ruajë sigurinë dhe sigurinë e qytetarëve.

Gordan Shutarov nga koalicioni i udhëhequr nga LSDM-ja në deklaratë për mediat tha se mungon një paraqitje tabelare e projekteve që tradicionalisht janë dorëzuar së bashku me buxhetin.

I pyetur se çfarë do të ndodhë nëse buxheti nuk miratohet deri më 31 dhjetor, Shutarov tha se në atë rast financimi i përkohshëm përdoret deri më 31 mars dhe se në një farë mënyre i jepet mundësia e dytë për votim. Nëse deri më 31 mars nuk votohet, atëherë duhet të mbahen zgjedhje të parakohshme lokale për Këshillin.

“Për herë të parë në histori, nuk e morëm atë dhe duhej të kënaqeshim me atë që kishim. Nuk na sqarohet saktësisht se cili prej këtyre 98 projekteve do të pranohet, por na është thënë se shumica do të pranohen dhe kjo pritet sepse vetë projektet janë nga programi dhe presim pranim të plotë”, tha Andonovska.

Ajo shtoi se përkundër kësaj, kanë dorëzuar vetëm gjashtë amendamente që i referohen kategorive të cenueshme sociale, për një pjesë të programit, për më shumë rrugë, parkingje të montuara, sport dhe kulturë.

Sipas Muhamed Elmazit nga BDI-ja, për herë të parë në historinë e qytetit të Shkupit, këshilltarëve u është mundësuar të paraqesin propozime dhe pret që ato të zbatohen.

“Besojmë se të gjithë këshilltarët nga BDI, nga Aleanca, nga VMRO, nga LSDM dhe nga të tjerët kanë paraqitur projekte të mira. Mendoj se nga 90 projekte të VMRO-së, 50 janë pranuar, 22 janë pranuar nga LSDM, 18 janë pranuar nga BDI, etj. Besojmë se do të realizohen në vitin 2023. Është përgjegjësi e Qytetit të Shkupit, që është në dorën tonë, ne do ta mbështesim buxhetin për vitin 2023”, tha Elmazi.

Related Articles

Back to top button
Close
Close