LajmeMaqedoniTopLajm

Kërçovë, 34 magjistra shkence të evidentuar si të pa punë.Të rinjtë perspektivën e shohin në shtetet e BE-së

Migrimi i të rinjve në vendin tonë viteve të fundit është një fenomen shqetësues. Njësoj edhe në Kërçovë. Të rinjtë e këtij qyteti nuk kanë shpresa se ne vendin tonë mund të kenë një ardhmëri të mirë. Ata synojnë migrimin pasi të kryejnë shkollimin duke aluduar se sistemi i shtetit tonë nuk u ofron punësimin e duhur.

Ivana Lazeska kryetare e këshillit rinor lokal, i cili përfshinë të rinjtë e të gjitha etnikumeve tha se të rinjtë e vendit perspektiven e shohin në shtetet e BE-së.

“Deri më tani por edhe më herët të rinjtë kanë problem më atë që të kyçën dhe ta kërkojnë të ardhmen e tyre në qytetin tonë ose në shtetin tonë, ata duan që të migrojnë në vendet tjera evropiane ku shohin perspektivë më të mirë, sepse mendojnë se funksionimi i sistemit në vendet evropiane është shumë më i mirë se i joni dhe ndjehen më të sigurt të punojnë atje se sa në vendin tonë”, tha Ivana Lazeska –Kryetare e Këshillit Rinor Lokal.

Këtë e flasin edhe statistikat e Agjencisë për punësim ku janë të evidentuar personat e pa punë të paraqitur në këtë agjenci. Statistikat më të fundit të muajit maj flasin se në Kërçovë, persona që presin punësim janë 3198, kryesisht të rijnë me shkollë të mesme dhe me fakultet. Shqetësues është fakti se për punësim presin edhe 34 magjistra shkence.

Related Articles

Back to top button
Close
Close