MaqedoniTopLajm

Ja çfar rrugice financon “Programi i zhvillimit rural” e thotë ministri Hoxha

Ai u shpreh në rrjetet sociale :

Në Komunën e Kavadarit, sot u përurua rrugica e re për biçikleta dhe për këmbësorë në rrugën që lidh fshatit Vatasha me vendbanimin Moklishte dhe “Moklishka Vodenica”. Në këtë ngjarje mora pjesë së bashku me Ministrin e Vetëqeverisjes Lokale, Goran Milevski, Kryetarin e Komunës së Kavadarit, Mitko Jançev, Drejtorin e Agjencisë për Përkrahje Financiare në Bujqësi dhe Zhvillim Rural, Nikica Baçovski, udhëheqësin e Planit rajonal të Vardarit, Igor Andreev, si dhe përfaqësues të shoqatës “Tikveshki toçakxhii”, shoqatës së alpinizmit “Orle” dhe shoqatës së personave me aftësi të kufizuara fizike “Mobilnost”. Rrugica është ndërtuar me fonde nga Programi i Zhvillimit Rural, me një vlerë totale prej 29,491,000 denarë pa TVSH. Shtegu ka një gjatësi prej 4 km i gjatë, gjithashu rrugica është e pasur me ambiente sportive, vende për pushim dhe ndriçim modern dhe i ndërtuar sipas standardeve në mënyrë që edhe personat me aftësi të kufizuara ta shfrytëzojnë atë për nevojat e tyre.

Во Општина Квадрци, денеска беше свечено пуштена во употреба новата пешачко велосипидеска патека на трасата помеѓу село Ваташа до населено место Моклиште и Моклишка воденица. На настанот присуствував заедно со министерот за локална самоуправа Горан Милевски, градоначалникот на Општина Кавадрци Митко Јанчев, директорот на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој Никица Бачовски, раководителот на Вардарски плански регион Игор Андреев како и претставници на здружението „Тиквешки точакџии“, планинарско друштво „Орле“ и здружението на телесни инвалиди „Мобилност. Патеката е изградена со средства од Програмата за рурален развој, со вкупна вредност од 29. 491. 000 денари без вклучен ДДВ. Долга е вкупно 4 километри, збогатена со спортски содржини, места за одмор и современо осветлување и изградена согласно стандардите за да можат да ја користат и лицата со инвалидност.

Artikuj të ngjashëm

Back to top button
Close
Close