LajmeTeknologji

Instagram lidh përdoruesit tek Facebook

Instagram po drejton një provë të re për t’ju treguar përdoruesve një aplikacion tjetër që ata mund të dëshirojnë ta shikojnë, dhe ai është Facebook. Aplikacioni për ndarjen e fotografive po eksperimenton me një njoftim në krye të burimeve të përdoruesve që i inkurajon ata të shikojnë tiparet që janë “vetëm të disponueshme” në Facebook.

“Ne jemi duke provuar një mënyrë për t’i lejuar njerëzit që kanë lidhur llogaritë e tyre në Facebook të dinë për veçoritë e mundshme vetëm atje, të tilla se si të gjejnë një punë, të blejnë dhe shesin mallra ose të arrijnë lajmet më të fundit”, tha një zëdhënës në një deklaratë.

Që kompania po përdor një nga aplikacionet e saj me miliardë përdorues për të promovuar një aplikacion tjetër, miliardë përdorues mund të duket se nuk ka shumë kuptim, por është vetëm mënyra më e fundit që rrjeti social ka përdorur Instagram, për të drejtuar njerëzit përsëri në aplikacionin e saj kryesor.

Kompania ka sjellë në mënyrë të vazhdueshme të dy aplikacionet më pranë dhe ka inkurajuar përdoruesit të lidhin llogaritë e tyre. Një libër i botuar vitin e kaluar raportoi se Mark Zuckerberg ishte “xheloz” për suksesin e Instagram, dhe ishte i shqetësuar se aplikacioni përfundimisht mund të “kanibalizonte” Facebook-un. Tensionet midis tij dhe themeluesve të aplikacionit përfundimisht çuan në largimin e tyre në vitin 2018.

Facebook tregon se vetëm “një grup shumë i vogël” i përdoruesve të Instagram-it që kanë vendosur më parë të lidhin llogaritë e tyre do të shohin mesazhet. Por edhe nëse nuk zgjerohet kurrë, do të sugjeronte që kompania është larg nga përfundimi me përpjekjet e saj për t’i bërë përdoruesit e Instagram të kalojnë më shumë kohë në Facebook.

Artikuj të ngjashëm

Back to top button
Close
Close