LajmeMaqedoniTopLajm

Hoxha ndalon importimin e patateve nga Serbia

Inspektorati Fito-sanitar pranë Ministrisë së Bujqësisë,Pylltarisë dhe Ekomisë së Ujrave, ku ministër është Arijanit Hoxha, ka ndaluar hyrjen e patateve të Sërbisë. Një gjë e tillë ka ardhur si pasojë e pranisë së një lloji të bakterjes në patatet serbe, e cila është e rrezikshme dhe e ndaluar sipas kritereve vendase dhe ndërkombëtare për ushqim. Mësohet se nuk do të lejohet importimi i patateve nga Serbia për periudhën e mbetur të kësaj kulture, që është rreth tre javë. Ndërkaq nga MBPEU bëjnë të ditur se munges patatesh në treg nuk do të ketë pasiqë një sisa i madhe e patateve vendore janë në dispozicion për këtë periudhë.

Artikuj të ngjashëm

Back to top button
Close
Close