KulturëLajme

Gani Çekrezi, artisti që i jep “jetë” gurit me pikturat e veçanta

Gani Çekrezi është një ndër artistët që ka sjellë diçka ndryshe për tregun shqiptar, që me artin e tij i ka dhënë “jetë” gurit. Talentin e ka përdorur për të sjellë diçka ndryshe, dhe me krijimet e tij të veçanta ka arritur të bëjë diferencën në treg.

Ganiu rrëfeu për Abcnews se si nisi ideja për këto vepra arti, në të cilat ajo që bie në sy janë padyshim elementet tradicionale shqiptare.

“Fillimisht e kam nisur me disa miniatura duke eksperimentuar, duke u tërhequr nga ato gjendjet natyrale dhe shenjat që bëheshin mbi gur. Ndërsa përsa i përket motiveve e kam filluar me ndërtesat tradicionale dhe gradualisht duke u marrë me figuracionin dhe veshjet tradicionale.“, tha Çekrezi.

Ai tregoi se punimet e tij i publikon në rrjete sociale, dhe se më të interesuarit janë shqiptarët që jetojnë jashtë vendit, kryesisht ata nga Kosova. Përpos punimit në gur, Ganiu i kushton gjithashtu një rëndësi të veçantë dhe punimeve me tel.

“Duke qenë se kam punuar nëpërmjet rrjeteve sociale, tregun më të madh e kam patur nga Kosova, ata që janë larguar në Zvicër apo në vende të tjera e vlerësojnë më shumë. Dhe shqiptarët e Shqipërisë, por kryesisht ata që janë jashtë”, shtoi Çekrezi /abcnews.

Related Articles

Back to top button
Close
Close