LajmeMaqedoniTopLajm

Filipçe: Studentët e vitit të gjashtë në mjekësi të përgjithshme do të ndihmojnë në betejën me Kovid-19

Ministri i Shëndetësisë, Venko Filipçe sot në mëngjes është takuar me studentët nga viti i gjashtë për mjekësi të përgjithshme, të cilët do të ndihmojnë në betejën me Kovid-19.

“Të gatshëm për të ndihmuar! Sot në mëngjes u takova me studentët nga viti i gjashtë për mjekësi të përgjithshme të cilët do të ndihmojnë në betejën me Kovid-19. Më vjen shumë mirë që punonjësit e ardhshëm shëndetësorë janë aq të ndërgjegjshëm dhe e njohin rolin e tyre të rëndësishëm shoqëror në momente të krizës”, ka shënuar ministri në profilin e tij në Fejsbuk.

Ai theksoi se kontributi i tyre është shumë i rëndësishëm dhe u dëshiron punë të suksesshme.

Filipçe mbrëmë deklaroi se nuk mungojnë as mjekë as infermiere, ka qindra për rotacione të personelit mjekësor, ndërsa do të përfshihen student nga viti i gjashtë që t’i ndihmojnë epidemiologëve në bërjen e sondazheve.

“Secilit që i duhet diagnozë e shpejtë mund menjëherë të vijë në spital, këtu ka teste të shpejta dhe gjithashtu edhe në Institutin për shëndet publik. Çdo ditë I përcjellim terminet, në mënyrë shtesë plotësojmë atje ku ka nevojë, besoj se me teste të shpejta kjo dukshëm do të ndryshojë”, ka thënë Filipçe.

Artikuj të ngjashëm

Back to top button
Close
Close