BotaTopLajm

Çmimi i naftës në nivelin më të lartë

Çmimet e naftës u rritën të mërkurën në afërsi të niveleve të larta 1-vjeçare, pasi të dhënat sugjeruan kërkesë më të fortë, ndërsa më shumë stimuj dhe ulje të prodhimit ndriçuan rrugën drejt ngritjes.

Nafta e papërpunuar Brent – çmimi referues ndërkombëtar – u rrit me 0,1% në 56,65 dollarë për fuçi, pasi ishte rritur më herët mbi 57 dollarë, niveli më i lartë që nga shkurti. Nafta e papërpunuar amerikane ËTI u rrit me 0.28 për qind  në 53.38 dollarë.

Të dy çmimet janë rritur ndjeshëm në 2021 tashmë, me naftën e papërpunuar Brent dhe WTI secila rreth 10% më të larta.

Tregu tani po parashikon Covid1-19 në të gjithë Evropën dhe SHBA deri në mes të vitit të ardhshëm. Shpresa është që, deri atëherë, vaksinat do të kenë lejuar që të rifillojë një formë e jetës normale, duke rritur kërkesën për energji, shkruan “scantv”.

Premtimi i Arabisë Saudite për të ulur prodhimin me 1 milion fuçi në ditë në shkurt dhe mars ka vendosur gjithashtu një dysheme nën çmimet e naftës, çka e lejon atë të rritet.

 

Related Articles

Back to top button
Close
Close