BotaLajmeTeknologji

Befasia tjetër ushtrake nga Turqia: anija e parë luftarake pa pilot (VIDEO)

Në bashkëpunim me kompanitë turke në fushën e industrisë së mbrojtjes, u lëshua anija e parë luftarake turke pa pilot e quajtur ULAQ.

Ndodh kjo pas shumë vitesh kërkime dhe aktivitete zhvillimi në kantierin Ares dhe kompaninë Meteksan, u realizua projekti i anijes së parë luftarake turke pa pilot.

Prototipi është përfunduar dhe nisja e automjetit të parë detar të armatosur pa pilot (SIDA), e cila është platforma e parë në serinë ULAQ, dhe lundrimet provë janë duke u zhvilluar.

SIDA ka një diapazon lundrimi prej 400 kilometrash dhe zhvillon një shpejtësi prej 65 kilometrash në orë, me aftësi veprimi ditën dhe natën.

Inteligjenca artificiale dhe autonomia

SIDA mund të operohet nga automjetet e lëvizshme tokësore ose qendra e komandës, si dhe nga platformat e ujit në kryerjen e detyrave të tilla si zbulimi, mbikëqyrja dhe inteligjenca, lufta sipërfaqësore, lufta asimetrike, mbrojtja e shoqërimit dhe siguria strategjike e objektit.

Anijet ULAQ do të pajisen me raketa turke të prodhuara nga ROKETSAN, përfshirë raketa Cirit të drejtuara me lazer dhe një sistem raketash anti-tank me rreze të gjatë të drejtuar me lazer (L-UMTAS).

Për më tepër, ai do të ketë aftësi të larta moderne të inteligjencës artificiale dhe karakteristikave autonome. /tesheshi.com/

Artikuj të ngjashëm

Back to top button
Close
Close