LajmeMaqedoniTopLajm

Bajram Rexhepi konferencë energjetike me ministrat Nuredini, Bekteshi dhe përfaqësues tjerë

Drejtori i gazsjellsit të RMV Bajram Rexhepi sot ka realizuar konferencë përmes aplikacionit ZOOM rreth efikasitetit energjetik.

Bajrami tha se kur është fjala rreth investimeve kjo qeveri ka plan ambicioz dhe pragmatik.Përcjellë TOP24

Për fat të keq  gjitha këto plane nuk janë të përshkruara me fotografi në tranzicionin energjetik. Kjo situatë do të mund të na parqesë probleme eventuale në instititucionet ku kemi planifikuar të aplikojmë dhe këto projekte duhet me patjetërsueshmëri të bëhet përditësimi i tyre.

Rreth projekteve që atualisht realizohen Bajrami thotë se janë ndarë në 3 pjesë aktualisht ku po punohet edhe ate:

  1. Kleçkovci – Negotino e cila ështl me gjatësi prej 96KM tndërtimi i së cilës ka përfunduar 100%

2.Negotino – Manastir janë realizuar 92 km ose 95% të trasesë sepse kemi pasur probleme me kompaninë FENI INDUSRRI me të cilën tani më e kemi zgjidhur problemin dhe presim që së shpejti ta përfundojmë dhe kështu pjesa e Pellagonisë do të ketë mundësi për furnizim me energji alternative. Përcjell TOP24

3. Shkup – Tetovë – Gostivar deri më tani janë realizuar 75% e trasesë së gazsjellsit e cila deri në fund të vitit do të përfundoj tërisht.

Bajrami theksoi se deri në fund të vitit 2021 duhet të jenë ndërtuar gjithësej 274KMn nëse llogarisim edhe pjesën nga Interkonektori në Krivapallankë i cili është 98KM atëher deri në fund të vitit do të kemi të realizuar 372KM nga rrjeti i transportues në vend për shfrytëzuesit e energjisë alternative, tha Bajram Rexhepi përcjellë TOP24.

Artikuj të ngjashëm

Back to top button
Close
Close