MaqedoniTopLajm

Artan Grubi tregon se çfarë shqyrtuan sot në mbledhjen e Qeverisë

Grubi përmes një postimi në facebook u shpreh:

Sot drejtova mbledhjen e Qeverisë ku shqyrtuam dhe e miratuam informacionin për vazhdimin e procedurës së krijimit të Zonës zhvillimore turistike “Liqeni Treska” në Komunën e Sarajit.

Tashmë në këtë lokalitet ka filluar largimi i kamp shtëpizave, kafeneve, restoranteve, të shkatërruara, të cilat ishin ndërtuar para dyzetë viteve me vetë-kontribut të qytetarëve.

Një pjesë e tokës bujqësore, pjesë e fshatrave Gllumovë dhe Shishovë, që gjendet rreth liqenit Treska është ridedikuar në tokë ndërtimore me qëllim që Komuna e Sarajit të përgatisë plan të detajuar urbanistik dhe me këtë të shënoj pulla të reja ku do të nis ndërtimi i një vikend-lagjeje, një kompleks hotelesh dhe qendër rekreative sportive për zhvillim të eko-turizmit, me çka dhe do të kthehet në funksion liqeni i Treskës.

Денес претседавав со 51 седница на Владата каде ја разгледавме и одобривме информацијата за продолжување на постапката за формирање на Туристичката развојна зона „Езеро Треска“ во Општина Сарај.

Веќе на овој локалитет започна отстранувањето на камп приколките, кафулињата, рестораните кои се веќе долго време руинирани, а кои беа изградени пред четириесет години со самопридонес на граѓаните.

Дел од земјоделското земјиште од селата Глумово и Шишово, лоцирани околу езерото Треска, е пренаменето во градежно земјиште со цел општина Сарај да изготви детален урбанистички план и на тој начин да обележи нови маркици каде што треба да се изгради викенд населба, хотелски комплекс и спортски рекреативен центар за развој на екотуризмот, со што ќе се врати во функција езерото Треска.

Artikuj të ngjashëm

Back to top button
Close
Close