LajmeMaqedoniTopLajm

Agjencia e Filmit ,pa asnjë shqiptar!

Në ndërkohë që po rritet vazhdimisht përfaqësimi i shqiptarëve nëpër të gjitha institucionet relevante, ka një të tillë ku ky numër është i papërfillshëm .Në vijë të kësaj Agjencia për Film e Maqedonisë së Veriut mbetet i vetmi institucion i rëndësishëm që nuk ka asnjë shqiptar ndërsa këta të fundit ankohen njëkohësisht se projektet e tyre nuk përfillen informon TetovaSot.
E vetmja që mund të kalojë është një dokumentar por jo edhe një film i metrazhit të gjatë artistik.Pasojat e kësaj ndërlidhen me faktin se aty nuk ka asnjë shqiptarë duke u mundësuar palës tjetër një kontrollë të plotë në këtë drejtim.

Ndryshe edhe në raportin e Avokatit të Popullit, figuron pikërisht edhe ky institucion ku vërrehet një diskriminim total. Në Agjencinë e filmit nga 11 të punësuar , 10 janë maqedonas dhe një i etnitetit vlleh. Kjo e fundit pra Agjencia disa herë është arsyetuar me faktin se kanë bërë tentime por nuk ka pasur interes nga qytetarët shqiptar.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close