MaqedoniTopLajm

Zv.ministri Sadat Sulejmani takohet në Turqi me zv.ministrin e kulturës dhe atë të turizmit

Ai u shpreh përmes një postimi në facebook si në vijim:

Gjatë vizitës në Republikën e Turqisë, takova zv.Ministrin e Kulturës dhe Turizmit z. Ahmet Misbah Demircan. Biseduam për mundësinë e bashkëpunimit mes dy institucioneve tona, si një urë lidhëse për forcimin e raporteve mes vendeve. Bashkërisht vlerësuam fort bashkëpunimin e deritanishëm në sferën e kulturës, bashkëpunim ky, që i jep fryte punës sonë së përbashkët.
Maqedonia e Veriut dhe Republika e Turqisë gëzojnë një raport të shkëlqyer në sferën e Kulturës. Falë avancimit dhe bashkëpunimit insitucional. Të dyja vendet jemi të interesuara të thellojmë bashkëpunimin tonë ndërkulturor në shumë sfera të ndryshme.

z.Ahmet Misbah Demircan i jam mirënjohës dhe e falenderova për gadishmërinë e treguar. Ministria e Kulturës së Maqedonisë së Veriut dhe ajo e Republikës së Turqisë do vazhdojnë punën e përbashkët dhe do thellojmë bashkëpunimin dhe partneritetin në sferën e kulturës.

Mirënjohje Turqisë mike për bashkëpunimin e treguar ndër vite!

————-

За време на посета на Република Турција, се сретнав со заменик-министерот за култура и туризам, г. Ахмет Мисбах Демирчан. Разговаравме за можноста за соработка меѓу нашите две институции, како мост за зајакнување на односите меѓу земјите.

Заедно, ја ценевме досегашната соработка во областа на културата, соработка што вроди плод во нашата заедничка работа.
Северна Македонија и Република Турција уживаат во одлични односи во областа на културата. Благодарение на унапредувањето и институционалната соработка. Двете земји се заинтересирани за продлабочување на нашата меѓукултурна соработка во многу различни области.

Благодарен сум му на г. Ахмет Мисбах Демирчан и му благодарам за покажаната подготвеност. Министерството за култура на Северна Македонија и Министерството за култура на Република Турција ќе ја продолжат заедничката работа и ќе ја продлабочат соработката и партнерството во областа на културата.

Благодарност до пријателска Турција за соработката покажана низ годините!

Artikuj të ngjashëm

Back to top button
Close
Close