KulturëLajmeMaqedoniTopLajm

Skender Asani: Gjithça që flet nëntoka për shqiptarët maqedonasit mundohen ta shlyjnë (VIDEO)

Këta kanë ndërtuar tezën ose janë vazhdimësi e tezës së akademisë së shkencave Serbe, se shqiptarët kanë ardhur pas shekullit 18 dhe se Shqiptarët kanë ardhur nga malet siç kanë shkruar në enciklopeditë e tyre dhe gjithëçka që ka më herët e që flet nëntoka për ne duan ta shlyejnë, thotë Asani përcjellë Top24

Për këtë gërmimet arkeologjike në Maqedoni kanë prapavij të qëllimshme dhe nuk lejohet është shkollë e mbyllur pasi e gjithë nëntoka flet për trashigiminë tonë.

Asani më tej përmend akademiken e njohur Fanula Papazoglu e cila kishte lindur në Manastir por që edhe kjo nuk i kishte shpëtuar qëndrimeve të politikës së asaj kohe të Beogradit e që më vonë u bë pjesë e akademisë së shlencave në Beograd. Ajo para vitit 1981 ka shkruar mjaftë për shqiptarët si që është libri “Ilirët dhe Shqiptarët” në të cilën shkruan për Scupin antik ku shënon që ka arqitektuar romake ka edhe mbishkrime mbivarore dhe artefakre të tjera që flasin për banorët vendas. Ndërsanë vendin tonë ka dhjetra mira artefakte që se kanë parë dritën me sy dhe kanë mbetur të pa dokumentuara./Top24

Video fillon nga minuta e 31:00

 

Related Articles

Back to top button
Close
Close