MaqedoniTopLajm

Sedat Sulejmani : artisitët janë prioriteti i yni!

Besa Dauti, Piktore dhe Kuratore e artit në Galerinë e Arteve Pamore në Tetovë!

Vajza e trendafilave, mjeshtre e jashtëzakonshme e pikturës. Sukseset e saj nuk kanë munguar edhe në ekspozita si në Tetovë, Turqi, Shqipëri, New York etj.
Arti i saj vijon me frymëzim, mençuri dhe me një guxim te paparë. Përmes artit të saj ajo arriti që t’ju bie në sy shumë dizajnerëve dhe figurave të njohura botërore.

Artistët janë prioritet i yni!

———–

Беса Даути, сликар и куратор на уметност во галеријата за визуелни уметности во Тетово!

Девојка од рози, извонреден мајстор за сликање. Нејзините успеси не изостанаа на изложби како во Тетово, Турција, Албанија, Њујорк. Нејзината уметност продолжува со инспирација, мудрост и невидена храброст. Преку својата уметност успеа да се издвои од многу светски познати дизајнери и фигури.

Уметниците се наш приоритет!

Related Articles

Back to top button
Close
Close