EkonomiLajmeTeknologji

Rritet çmimi i Bitconit pasi Musk e vendosi në biografinë e tij në Twitter

Çmimi i Bitcoinit është rritur për 5000 dollarë në vetëm disa minuta pasi Elon Musk vendosi “#bitcoin” në biografinë e tij në Twitter.

Ai ka vendosur Bitcoin si fjalinë e vetme në biografinë e tij në Twitter. Ekzekutivi i rangut të lartë gjithashtu shkroi në Twitter disa minuta më vonë se “në retrospektivë, ishte e pashmangshme”.

Ajo që është interesante është se si kjo ndikoi në çmimin e Bitcoin. Ku në më pak se disa minuta, BTC kërceu nga një minimum prej rreth 32,070 dollarë në një lartësi prej rreth 37,060 dollarë – duke shtuar 5,000 dollarë në vlerën e dollarit.

Sidoqoftë, çmimi është korrigjuar që tani dhe aktualisht po tregtohet me rreth 35,500 dollarë.

Të dhënat nga Bybt tregojnë se mbi 380 milionë dollarë u likuiduan vetëm gjatë orës së kaluar. 82% e tyre janë pozicione të shkurtra, ndërsa urdhri më i madh i vetëm i likuidimit kishte një vlerë nominale prej 10 milion dollarësh në tregun BTC të BitMEX.

Artikuj të ngjashëm

Back to top button
Close
Close