LajmeMaqedoniTopLajm

Referendumi,sot Talat Xhaferi duhet të deklarohet për nismën e VMRO-DPMNE-së

Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së veriut Talat Xhaferi sot pritet të shqyrtojë iniciativën e VMRO-DPMNE-së për mbajtjen e referendumit për anulimin e Marrëveshjes me Bullgarinë. Nga kabineti i Xhaferit, informacionet zyrtare janë se ai sot do të jetë në punë dhe se do të njoftojnë për vendimin e tij për iniciativën. Nëse merr dritë jeshile, atëherë duhet t’ia përcjellë Komisionit Ligjvënës dhe Komisionit amë, dhe ata duhet të deklarojnë korrektësinë e saj brenda dy ditëve, sipas nenit 191 paragrafi 2 i Rregullores së Kuvendit.

 

Artikuj të ngjashëm

Back to top button
Close
Close