LajmeMaqedoniTopLajm

Një vit e gjysëm burg për Gruevskin!

Ish kryeministri Gruevski u dënua me një vjet e gjysmë burg, derisa ish ministri Mile Janakieski më një vvit me kusht, në rast se në katër vitet e ardhshme bën vepër penale. Ky është aktvendimi për lëndën “Dhuna në Qendër”. Gruevski dënohet si porositës i dhunës, ndërsa Janakieskit si organizues i protestës kundër ish kryetarit të komunës Qendër Andrej Zhernovski dhe pjesëtarëve të këshillit të komunës.

“Në bisedë telefonike me të akuzuarin e dytë Mile Janakieski më 1 korrik 2013 ka kërkuar nga i akuzuari i dytë të organizoj një grup anëtarë të partisë të ushtrojnë dhunë mbi ish kryetarin e Komunës Qender, Andrej Zhernovski, ku më pas i akuzuari i dytë Mile Jankieski  ka dorëzuar kërkesën dhe i njëjti nëpërmjet të dënuarit Tomisllav Lazarov ka dhënë urdhër për kohën kur duhet të seanca e këshillit të organizoj një protestë të dhe njëjtit të ndalojnë punën e këshillit dhe të kryejnë dhunë”, tha Dushko Josifov – Gjykatës.

Related Articles

Back to top button
Close
Close