MaqedoniTopLajm

Ministri Hoxha pret në takim ambasadorin e Katarit në RMV

Sot, në ambientet e Ministrisë së Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave prita në takim ambasadorin e Katarit në Maqedoninë e Veriut, Sheikh Jassim bin Hamad Al Thani. Me ambasadorin biseduam rreth përparimit të bashkëpunimit bilateral, posaçërisht në sferën e ekomonisë. Bashkarisht konstatuam se është më se e nevojshme thellimi i marrëdhënieve tregtare midis dy vendeve mike, veçanërisht në pjesën që ka të bëjë me plasmanin e produkteve bujqësore. Ambasadori Al Thani, propozoi të realizohet një takim me biznes sektorin e të dy vendeve.

Unë falënderova Ambasadorin për mbështetjen që Katari po i jep vendit tonë, në përpjekjet për të forcuar bashkëpunimin midis dy vendeve.
———-
Денеска во просториите на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, остварив средба со амбасадорот на Катар во Република Северна Македонија, шеикот Јасим бин Хамад Ал Тани. Со амбасадорот разговаравме за унапредувањето на билатералната соработка, особено во областа на економијата. Заедно ја констатиравме потребата од продлабочување на трговските врски на двете пријателски држави, посебно во делот кој се однесува на пласманот на земјоделските производи. Амбасадорот Ал Тани предложи да се одржи состанок на бизнис заедниците на двете држави, на кој би се се разговарало за потенцијалот и можностите што ги нудат пазарите во Катар и Северна Македонија .

Му се заблагодарив на амбасадорот за поддршката што Катар и ја дава на нашата држава, во напорите за зајакнување на соработката меѓу двете земји.

Shkroi ministri Hoxha në faqen e tij zyrtare në facebook.

Artikuj të ngjashëm

Back to top button
Close
Close