LajmeMaqedoniTopLajm

Mariçiq për TV24: Ka gjygjtarë të cilët nuk munden ta arsyetojnë pasurinë

Ministri i Drejtësisë Bojan Mariçiç në 24 analiza tha se prona e gjyqtarëve do të hetohet përmes Komisionit Shtetëror për Parandalimin e Korrupsionit dhe ka të drejtë të gjurmojë origjinën e pasurisë së të gjithë zyrtarëve, përfshirë gjykatësit. DHP në atë pjesë është vetëm një organ shërbimi.

“Në fushën e taksave, DHP ka të drejtë ta bëjë atë aty ku ka pronë të padeklaruar. Unë mendoj se do të bëhet. “Ne biseduam me presidenten e KPK për ta filluar atë sa më shpejt të jetë e mundur, megjithëse ajo vuri në dukje pamundësitë teknike, por unë besoj se kjo do të zgjidhet dhe në këtë mënyrë Komisioni për Parandalimin e Korupsionit do të përfshihet në procesin e pastrimit”, tha Maricic.

Ka gjyqtarë dhe prokurorë që nuk mund të shpjegojnë origjinën e pasurisë dhe kjo duhet të dalë në dritë, thotë Mariçiç.

 

Artikuj të ngjashëm

Back to top button
Close
Close