LajmeMaqedoniTopLajm

Lençe Ristoska ashpër ndaj Pendarovskit: Jo vetëm që flet gënjeshtra, por ndikon edhe në krijimin e opinionit publik

Ish-prokurorja nga PSP, Lençe Ristoska, ka reaguar ashpër në Facebook sonte ndaj deklaratës së djeshme të Presidentit Stevo Pendarovski nga Pelince, i cili tha se PSP për fat të keq ishte bërë pjesë e krimit të organizuar, përcjell FLAKA.

“Kur Presidenti i vendit jep një kualifikim të përgjithësuar që një institucion i tërë, duke aluduar në Prokurorinë Publike Speciale, është bërë pjesë e krimit të organizuar, ai jo vetëm që tregon gënjeshtra dhe shpifje që ndikojnë në besueshmërinë e të gjithë atyre që kanë punuar në Prokurorinë Speciale Publike dhe punën e tyre, jo jo vetëm që shkel parimin kushtetues të prezumimit të pafajësisë (akoma nuk ka aktgjykim të formës së prerë për asnjë nga ata prokurorë që tregojnë për përfshirje në krimin e organizuar), por edhe nga një pozicion autoriteti ndikon në krijimin e perceptimit dhe opinionit publik për arsyet pse ata nuk ka një PSP. Nuk do të hyj në debatet që u zhvilluan midis të gjithë akterëve kryesorë në miratimin e ligjit të ri për Prokurorinë Publike, nuk do ta shtjelloj mendimin tim për Ligjin e ri për Prokurorinë Publike, nuk do ta komentoj mënyrën e shurajes së PSP, por do të them që PSP nuk u shua sepse u bë pjesë e krimit të organizuar dhe qytetarët mund të zhgënjehen nga ajo që i ndodhi prokurores speciale publik, por ata nuk janë dhe nuk u zhgënjehen nga PSP si institucion”, shkruan Ristoska në Facebook.

Related Articles

Back to top button
Close
Close