LajmeMaqedoniTopLajm

Lëkundet VMRO, kongres votbesimi ndaj Mickovskit 28 Mars

Këshilli inicues për thirrjen e një kongresi të jashtëzakonshëm të VMRO-DPMNE njoftoi se ata kanë caktuar një kongres në 28 Mars në Shkup. Si pikë kryesore, anëtarët e këtij bordi shpallin një raport mbi punën e Hristijan Mickoski, si dhe një votëbesim.

Sipas deklaratës së tyre, ata arritën të siguronin mbështetjen e shumicës së delegatëve që votuan në kongres kur Mickoski u zgjodh president.

Lëkundet

Këshilli nismëtar njofton se në ditët në vijim ata do të formojnë organet për zbatimin e kongresit, do të promovojnë parullën dhe do të fillojnë shpërndarjen e ftesave dhe materialeve për delegatët. Ata gjithashtu bëjnë thirrje për aplikimin e kandidatëve të interesuar për president.

Anëtarët përsërisin mendimin se partia është e përçarë dhe grindet, ndërsa ikja e Mickoski nga përgjegjësitë rreth e pozicioneve për të gjitha çështjet e rëndësishme, është arsyeja e humbjeve në zgjedhjet parlamentare, presidenciale dhe të parakohshme lokale në Ohër, Stip dhe fshatin Novo Sellë. Këshilli nismëtar thotë gjithashtu se nëse Mickoski mendon mirë për partinë dhe shtetin, ai do të japë dorëheqjen dhe do të mbështesë mbajtjen e kongresit.

Këshilli iniciues verën e kaluar kërkoi një kongres të jashtëzakonshëm dhe në shtator 2020 pasi në mbledhje të Komitetit Qendror të VMRO-DPMNE në shtator kur vetë Mickoski propozoi thirrjen e një kongresi të jashtëzakonshëm.

Artikuj të ngjashëm

Back to top button
Close
Close