MaqedoniTopLajm

Ja çfarë ndodhi në takimin e sotshëm me Këshillin inicues të prodhuesve të pakënaqur të duhanit e thotë ministri Hoxha

Në postimin e tij u shpreh në facebook:

Në takimin e sotëm me përfaqësuesit e Këshillin Inicues të prodhuesve të pakënaqur të duhanit, përsëri së bashku rishikuam mundësitë për të përmbushur kërkesat e prodhuesve të duhanit në mënyrë që të përfundojmë me sukses procesin e grumbullimit nga korrja e këtij viti.
Në takim u dakorduam për të forcuar dinamikën për përfundimin e procesit të grumbullimit brenda afatit të paraparë ligjor.
Në të njëjtën kohë, në takim është theksuar edhe nevoja që Qeveria të shpreh vullnetin e saj për të bërë përpjekje maksimale për të arritur çmimin mesatar të duhanit në vlerë prej 180 denarë, për të cilën do të merren masa që kjo të realizohet në të vërtetë. Gjithashtu është theksuar që edhe kompanitë grumbulluese të mbajnë premtimin e tyre dhe të përmbushin detyrimin për të blerë duhanin e tepërt dhe për të vazhduar dinamikën e procesit të grumbullimit me sasi të barabarta të të gjitha kategorive të duhanit.
———
На денешната средба со претставниците на Иницијативниот одбор на незадоволни тутунари повторно заедно ги разгледавме можностите за излегување во пресрет на барањата на производителите на тутун со цел успешна завршница на откупот од годинешната реколта.

Договорено е зајакнување на динамиката за завршување на откупот во законскиот рок.

Истовремено беше изразена волја Владата да вложи максимални напори за достигнување на просечната цена на тутунот во висина од 180 денари за што ќе се преземат мерки тоа и реално да се оствари. Откупувачите на тутун да останат на ветеното за исполнување на обврската за откупување на вишокот на тутун и да продолжи динамиката на откупот со подеднакви количини од сите категории на тутун.

Artikuj të ngjashëm

Back to top button
Close
Close