MaqedoniTopLajm

Grubi ndan çmime për vepra jetësore me rastin e 75 vjetorit të themelimit të Osten Bienale

Me rastin e 75 vjetorit të themelimit të Osten Bienale organizuar nga Galeria Nacionale e Republikës së Maqedonisë së Veriut kisha nderin të ndaj çmimet për vepra jetësore.

Në këtë Bienale morën pjesë 260 artistë nga 44 vende të botës me 819 vepra arti.

Krahas çmimeve për vepra jetësore, mes tyre edhe Çmim i veçantë për Mustafa Arapin, janë ndarë edhe çmime të cilat ishin vendosur nga Këshilli i ambasadorëve në Osten edhe atë për Grand Prix, Trashëgimi kulturore botërore, Grand Prix i veçantë, çmimi artist i botës, çmimi ndërkombëtarë Remprant, çmimi i parë për pikturë, çmimi i parë për origjinalitet, çmimi Osten i artë, çmimi Osten dhe çmimi Osten për prezantim individual.

По повод 75 годишнината од основањето на Осетенското Биенале во организација на Националната Галерија на Република Северна Македонија, имав чест да ги споделам наградите за животно дело.

На ова Биенале учествуваа 260 уметници од 44 земји со 819 уметнички дела.

Покрај наградите за животни дела, меѓу нив и Специјалната награда за Мустафа Арапи, беа доделени и награди по одлука од Советот на амбасадори во Остен и тоа за Гранд приx, Светско културно наследство, Специјално гранд приx, награда за светски уметник , Меѓународна награда Ремпрант, Прва награда за сликарство, Прва награда за оригиналност, Златна награда Остен, Остен награда и Остен награда за индивидуална презентација.
shkroi Grubi në facebook.

 

Artikuj të ngjashëm

Back to top button
Close
Close